En dag på Pilgården

Vi gläntar på dörren in till kapprummet på Pilgårdens förskola och redan där möts vi av en härlig doft av nybakt bröd från köket. Det är Emelie som förbereder dagens lunch. Idag är det Olle, 4 år, som har fått bestämma vad som ska stå på menyn. Det är hans födelsedag och då får man önska sin favoritmat. Idag blir det spagetti och hemlagad köttfärssås. Mums!

Små gummistövlar och regnjackor väntar på sina ägare ute i kapprummet. Snart är det dags att gå ut i den friska luften och leka en stund. Barnen på Pilgårdens förskola är ute i ur och skur. Leker man inte på gården så promenerar man till skogen eller kanske till biblioteket för en mysig lässtund.

Sång hörs inifrån lokalen. De allra minsta barnen på Ljusets avdelning har samling. De sjunger, läser sagor och äter frukt. De lite äldre barnen på Lyktans avdelning har gymnastik i förskolans fina lekhall. Senare ska alla barnen samlas inne i kyrkan för en liten andakt tillsammans.

Vi stänger dörren igen och lämnar tryggheten inne på Pilgårdens förskola. Därinne fortsätter leken, sången och aktiviteterna tills dagens slut.